top of page

Behandelingen en informatiefolders

Behandelingen en informatiefolders: Services

Behandelingen

Voor de meeste tandheelkundige behandelingen, zoals controles, conserverende, preventieve, esthetische en prothetische behandelingen kunt u bij ons terecht.

Bij een aantal behandelingen bestaat een samenwerking met diverse disciplines in de tandheelkunde door middel van doorverwijzing, zoals de

  • Orthodontist: voor gebitsregulatie

  • Kaakchirurg: voor o.a. wortelpuntbehandelingen en het verwijderen van moeilijke (verstands)kiezen

  • Implantoloog: voor het plaatsen van implanten t.b.v. prothetiek of tandvervanging

  • Parodontoloog: voor ernstige tandvlees- en botproblemen

  • Endodontoloog: voor zeer moeizame zenuwbehandelingen

  • Angsttandarts: voor de behandeling van zeer angstige patiënten​

Periodiek mondonderzoek

Een periodiek mondonderzoek houdt de reguliere controle in. Het is belangrijk om regelmatig op controle te gaan bij uw tandarts, zodat problemen met de mondgezondheid op tijd kunnen worden vastgesteld en tandpijn zo veel mogelijk kan worden voorkomen. Ook kan een preventieve aanpak worden voorgesteld bij bijvoorbeeld een beginnend gaatje. Verder dient tandsteen regelmatig verwijderd te worden om tandvleesproblemen te voorkomen.

Ontstoken tandvlees en parodontitis

Het tandvlees is het steunapparaat van de tanden en is daarom erg belangrijk. Bij een tandvleesontsteking kan het tandvlees rood, pijnlijk en gezwollen zijn (gingivitis), maar er kan ook een ruimte ontstaan tussen het tandvlees en de tanden (parodontitis). Bij parodontitis treedt er botafbraak op van het bot rondom de tanden. Dit kan klachten geven, maar ook pijnloos verlopen. Tijdens het periodiek mondonderzoek zal hier dan ook op gecontroleerd worden. 
Tandvleesontsteking en parodontitis kunnen worden behandeld door het regelmatig verwijderen van tandsteen. De tandarts kan u hiervoor doorverwijzen naar onze preventie-assistente of een externe mondhygiëniste.
In het geval van een gevorderde actieve tandvleesaandoening kan de tandarts u doorverwijzen naar een parodontoloog. Dit is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in tandvleesaandoeningen.

Kroon- en brugwerk

Kroon- en brugwerk kan een uitkomst bieden bij het ontbreken van één of meerdere tanden. Daarnaast kan een kroon een verzwakte tand versterken en de anatomie en esthetiek herstellen.

Facings

Een facing is een schildje dat op de tand wordt gemaakt. Hiervoor dient minimaal tandmateriaal te worden weggenomen.
Het kan worden gemaakt van keramiek of van composiet en kan worden toegepast voor het verbeteren van de esthetiek of de vorm van elementen.

Vullingen

Wanneer een gaatje in een gebit aanwezig is of iets van een tand is afgebroken, kan dit worden gemaakt met een composiet vulling. Een composietvulling is er in meerdere kleuren, zodat de vulling altijd bij de tand kleurt. Het behandelen van een gaatje is belangrijk, omdat dit gaatje zich kan uitbreiden naar de zenuw en een ontsteking kan veroorzaken.

Prothetiek

Als er tanden ontbreken kan een prothese uitkomst bieden. Er zijn verschillende protheses. Informatiebrochures worden zichtbaar als u op de prothese klikt.

Indien u nog geen prothese heeft, is het handig om onderstaande informatiefolder door te lezen. Hierin wordt o.a. uitgelegd wat u kunt verwachten van een prothese.

Wortelkanaalbehandeling

Als een zenuw ontstoken is kan dit pijnlijk zijn. Aan de punt van de wortels vormt een ontsteking die kan worden behandeld met een wortelkanaalbehandeling. Indien de anatomie van de tand erg uitdagend is of andere complicerende factoren optreden kan het voorkomen dat u wordt doorgestuurd naar een endodontoloog. Dit is een tandarts gespecialiseerd in zenuwbehandelingen.

Andere informatiefolders

bottom of page